Wie ben ik?

Ik ben Hülya Celik, bevoegd docent biologie 2e graads, gekwalificeerd voor anatomie/fysiologie/pathologie (AFP). Hiernaast ben ik gediplomeerd coach en gespecialiseerd in hoofdbegaafdheid, talentontwikkeling en cultuurspecifieke problemen.

Ik ga altijd uit van de talenten van jong en oud en hun eigen autonomie om te ontdekken waar hun passie ligt. Ik help ze om hun eigen oplossingen en levensweg te kiezen.

Jarenlang heb ik binnen het onderwijs gewerkt met jongeren van verschillende leeftijden en was ik twee jaar lang mentor van kinderen met verschillende gedragsproblemen. Hiernaast heb ik Stichting Wezenlijk opgericht, een non profit stichting die zich inzet voor mensen met emotionele blokkades in de richting van kunst en cultuur. Ik werk als vrijwilligster bij deze stichting als voorzitster en toegepaste psycholoog. Ik heb veel workshops en trainingen gegeven. Hierin werden verschillende onderwerpen behandeld zoals kernkwaliteiten, cultuurspecifieke problemen, schrijftherapie, talentontwikkeling. Ik werk idem als projectcoördinator aan het Erasmus plus project dat gericht is op twee doelgroepen: migrantenvrouwen en biculturele hoogbegaafden.

Ik heb idem deelgenomen aan het SER project over “Cultuurdiversiteit in de top” als rolmodel. Deze deelname heb ik toen gekregen naar aanleiding van mijn maatschappelijke activiteiten zoals het schrijven van een cursus over hoogbegaafdheid voor een opleidingsinstituut, een prijs/opsteker die ik heb gewonnen bij TROS TV, het opzetten van diverse vrouwenactiviteiten en het publiceren van verschillende vraagstukken binnen de psychologie. Over hoogbegaafdheid verzorg ik weleens lezingen, zo was mijn leukste project daarover een lezing met de bekende schrijver Arthur Japin en het bezoek naar Chicago Gifted Community Center in Chicago.

Ik heb twee Bachelor studies afgerond; Bachelor of Education en Applied Psychology. Door mijn studies, mijn jarenlange werkervaring, maar ook door mijn levenservaring heb ik mijn eigen werkwijze ontwikkeld. Ik stel zowel de interne als externe persoon centraal, waardoor er inzicht komt in de leer-, en leef positie en het gedrag van de persoon. Vanuit deze uitgangspunten geef ik advies, zonder directief te zijn. Dit doe ik op een geheel authentieke, doelgerichte en coöperatieve manier.

CRKBO

Vanaf april 2021 is de Centraal Register Korte Beroeps Opleidingen (CRKBO) registratie voor Hülya Celik een feit. Het CRKBO is een kwaliteitscode voor opleidingsinstituten voor kort beroepsonderwijs, dat betekent dat ik mijn audit heb gehad ofwel aan alle kwaliteitseisen in het onderwijs voldoe. Dit levert instituten en opdrachtgevers, naast een mogelijk financieel voordeel als btw vrij, ook een stuk zekerheid voor kwaliteit. 

 

Onderscheidingen en prijzen

1. Nominatie De Mensa Fonds Awards 2016
datum van onderscheiding: nov. 2016
instantie: De Mensa Fonds
omschrijving van onderscheiding:
Een van die genomineerden voor de Mensa Award is de Dordtse auteur Hülya Celik en tevens de voorzitter van Stichting Wezenlijk. Zij is genomineerd voor de Mensa Fonds Awards 2016 in de categorie Maatschappij. Een Award in de categorie maatschappij wordt toegekend aan een persoon in de maatschappij die een significante rol heeft gespeeld om hoogbegaafdheid op een positieve manier onder de aandacht te brengen. Niet alleen onder de aandacht brengen maar ook aan een persoon die cruciaal was in het herkennen, erkennen én inzetten van hoogbegaafdheid voor de samenleving. Hoogbegaafdheid gaat samen met talenten en juist op het gebied van ontwikkelen en inzetten van talent voor de maatschappij is nog ontzettend veel te winnen. De kandidaat voor een nominatie moet daarbij echt het verschil maken en de weg effenen voor een toekomstig traject.
Ook begin dit jaar kreeg Celik voor haar belangeloze inzet bij vrijwilligerssteunpunt SSKW de persoonlijke VrijwilligersPas uit handen van de Dordtse wethouder Rik van der Linden.


2. Nominatie Dordtenaar van het jaar 2016
datum van onderscheiding: nov. 2016
instantie: Algemeen Dagblad
omschrijving van onderscheiding:
De voorzitter van de Stichting Wezenlijk, die zich sinds 2010 inzet voor mensen met emotionele problemen, werd massaal voorgedragen door Dordtenaren als kandidaat voor de titel. Uit alle hoeken werd haar naam genoemd. ,"Zij heeft ons zo vaak geholpen met allerlei problemen.'' Of: ,,Het is de kanjer van het jaar. Door haar heb ik het weer goed''. "Omdat zij zich vrijwillig inzet voor kwetsbare mensen'', motiveert." "Ze is een grote motivator die vanuit haar hart mensen wil steunen." Anderen roemen Celik voor haar andere vrijwilligerswerk voor onder meer NL Doet en Dordt Literair.


3.TROS TV beloont Hulya Celik in 'De Opsteker van de Week'
datum van onderscheiding: mei 2011
instantie: TROS TV
omschrijving van onderscheiding:
Na ruim twintig jaar keert de 'De Opsteker van de Week' terug op televisie. De TROS geeft deze onderscheiding wekelijks aan iemand die zich belangeloos inzet voor een ander. Deze keer wordt de Dordtse Hulya Celik ( voorzitter Stichting Wezenlijk ) in het zonnetje gezet. Het programma haakt daarmee aan bij het Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk 2011. Deze campagne heeft tot doel de grote verscheidenheid aan vrijwilligerswerk voor het voetlicht te brengen en nieuwe vrijwilligers te werven. De opsteker wordt elke week uitgereikt door steeds een bekende TROS-presentator of artiest. De vrijwilliger van de week, Hulya Celik , krijgt naast de onderscheiding een geldbedrag van 1.000 euro voor haar vrijwilligerswerk van Stichting Wezenlijk.
Hulya Celik zet zich niet alleen in voor haar Stichting Wezenlijk, maar is ook bekend geworden met haar debuutroman 'Wereld zonder hemel' die zij in oktober 2010 publiceerde.

4. GEKOZEN VOOR DOCHTERS VAN DORDRECHT 2020 ALS PROJECTCOORDINATOR MIGRANTENVROUWEN EN DOCENT.

Werkervaringen

 • April 2021-heden, Anatomie docent bij ROC Mondriaan te Delft.
 • November 2020-heden, online biologie docent bij  Teach-In Group Online School.
 • September 2020- augustus 2022, projectcoördinator Project bi culturele hoogbegaafden.
 • Juli-augustus 2020, bestuurslid Stichting Mensa Fonds, afdeling Award uitreiking.
 • Juli 2020, Docent Zomercampus  010 te Rotterdam.
 • September 2019 - februari 2020, docent AFP en studentencoach /Roc Midden Nederland
  AFP lessen aan studenten van de opleiding Apothekersassistent.
 • November 2019- juli 2021, docent biologie bij Avicenna College te Rotterdam.
 • Oktober 2018 - juli 2019, docent anatomie /Da Vinci College te Dordrecht
  Anatomie, fysiologie en pathologie (AFP)lessen verzorgd aan studenten van uiterlijke verzorging.
 • Februari 2018- heden, projectcoördinator van Erasmus plus project, thema Migrantenvrouwen.
 • Maart 2017 - oktober 2017, docent biologie /Via Maandag Onderwijs o.a bij Hoofdvaart College te Hoofddorp    Biologie alle leerjaren van de afdeling zorg en welzijn
 • April 2016 - juli 2016, docent biologie /Effent in Oosterhout Biologie aan 1e,2e en 3e jaars mavo leerlingen en 1e en 2e     jaars havo leerlingen.
 • Maart 2014-maart 2015 ,Cursusontwikkelaar/ voor CIVAS:  Cursus geschreven met de titel 'Coaching bij hoogbegaafdheid"
 • Oktober 2010-heden, Voorzitter en(Hb) coach van Stichting Wezenlijk.
 • November 2006 - juli 2014, docent biologie/ Insula College te Dordrecht. Biologie aan alle onderbouw mavo leerlingen.
 • September 2006- november 2006, stage docent biologie/ Johan de Witt gymnasium te Dordrecht. Biologie aan alle onderbouw gymnasium leerlingen.

'Wanneer ik niet werkzaam was in het onderwijs, heb ik me constant bezig gehouden met sociaal-maatschappelijke projecten. Zie de diverse onderscheidingen, hiernaast!:)'