Zie suggesties hieronder voor uitvoering van de activiteiten die worden aanbevolen om de kennis op het gebied van hoogbegaafdheid of anatomie van het menselijke lichaam te vergroten!

#samenstaanwesterk

 

 • Aanbevolen: Film Carrie Pilby

De hoogbegaafde Carrie Pilby is al op 19-jarige leeftijd afgestudeerd aan de Harvard universiteit. Na haar afstuderen heeft geen idee hoe ze erbij moet horen, daten of überhaupt met mensen moet communiceren. Ze is ervan overtuigd dat het merendeel van de inwoners uit haar woonplaats New York geobsedeerd door seks, immoreel en hypocriet is en daar wil ze niets mee te maken hebben. Hierdoor leidt ze een geïsoleerd bestaan. Haar therapeut geeft haar een lijstje met opdrachten dat haar dwingt af te stappen van haar vooroordelen en toe te werken naar een socialer leven. Maar hoe ver is Carrie bereid te gaan om erbij te horen?

 

Bron: moviemeter.nl

 • Aanbevolen: Film Lucy

Lucy (Scarlett Johansson) is een jonge vrouw die op vreselijke wijze gedwongen wordt om drugs te smokkelen. Per ongeluk komt zij in aanraking met de drugs, die haar op een mysterieuze manier bovenmenselijke krachten geven. Ze kan kennis direct absorberen, is in staat om objecten met haar geest te verplaatsen en ze kan geen pijn of leed voelen. Ze trekt vervolgens ten strijde tegen de onverlaten die haar te grazen namen.

 

Bron: moviemeter.nl

 

De snelheid van denken als voorbeeld in deze film, is een mooi voorbeeld om een hoogbegaafde persoon te begrijpen.

 • Aanbevolen: Film Gifted

Frank Adler is een vrijgezel die zijn hoogbegaafde nichtje, Mary genaamd, opvoedt in een kustplaatsje in Florida. Frank probeert ervoor te zorgen dat Mary een normaal leven kan leiden. Zijn plannen worden gedwarsboomd als zijn moeder de wiskundige talenten van het meisje ontdekt en plannen maakt om Frank en Mary uit elkaar te halen.

 

Bron: moviemeter.nl

 

 

 • Aanbevolen: Have You Ever Seen Fireflies? (2021)

Alternatieve titel(s): Sen hiç ates böcegi gördün mü?

Gülseren is een rebellerend wonderkind zonder respect voor wie dan ook. Zij navigeert eenzaamheid, liefde en verlies tegen de stroom van politieke onrust en sociale verandering.

Bron: Have You Ever Seen Fireflies? (2021) | FilmTotaal

 

 •  Aanbevolen: Cursus Coaching bij hoogbegaafdheid

Circa een half miljoen Nederlanders is hoogbegaafd. Veel hoogbegaafden krijgen te maken met onbegrip en gedragsmoeilijkheden. Ze hebben faalangst, kunnen moeilijk omgaan met autoriteiten of hebben motivatie- en communicatieproblemen. Met de cursus Coaching bij hoogbegaafdheid leert u hoe u hoogbegaafden ondersteunt, begeleidt en motiveert.

 • Bied een begeleidingstraject op maat

 • Veel aandacht voor sociale problematiek

 • Voor professionals én direct betrokkenen

 • Ontwikkeld door vakspecialist, H.Celik

 • Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. 

Voor meer informatie over deze cursus: https://www.civas.nl/cursus/coaching-bij-hoogbegaafdheid

 • Aanbevolen: Cursus Online Anatomie lessen/ binnenkort op YouTube!

Aangezien het onderwijs zo veel mogelijk online door moet gaan, zal Celik de komende weken haar kennis, op het gebied van het menselijke lichaam, overdragen aan haar leerlingen en studenten op het social videoplatform als You Tube. Maar niet alleen leerlingen en studenten hebben baat bij. Deze  reeks e-learning video's is ook bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan basiskennis op het gebied van anatomie ofwel het menselijke lichaam. 

Je kan deze cursus met of zonder abbonement op YouTube volgen. Je krijgt totaal:

✓ 23 online lessen betreft verschillende onderwerpen van het menselijke lichaam

✓ Direct aan de slag met opdrachten

✓ Je kan direct beginnen 

© Anatomie online lessen van H.Celik